Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.


1894

Achilles en Rood Wit vormen de Leidsche Cricket en Voetbal Vereeniging. Ajax wordt gevraagd, maar sluit zich niet aan. De LC en VV wordt in hetzelfde jaar nog opgeheven, omdat de belangrijkste spelers besluiten naar Ajax ’over te lopen’. Het doel van LC en VV is indirect dus toch bereikt. De drie clubs gaan samen, alleen de naam van de overkoepelende club is anders: Ajax.
De vereniging levert dit jaar ook de eerste cricketers voor het Nederlands team. In totaal zullen elf Ajacieden de kleuren van ons land in precies veertig wedstrijden helpen verdedigen. De elf op een rij:

D.A. Kelder (1894);
J. van der Made (1894);
C. de Groot (1894) - De Groot, de eerste speler die voor Nederland een ’fifty’ slaat, komt vanaf 1892 in totaal negen maal voor Oranje uit, hij doet dat echter niet meer als lid van Ajax;
J. de Groot (7x - 1895-1908) - deze De Groot wordt ook als lid van Amstel’s nog een keer voor de nationale ploeg geselecteerd;
M. Beijerinck (7x - 1896-1898);
A. Adam (4x - 1897-1899);
D. Beijerinck (3x - 1897-1898);
R. de Stoppelaar (3x - 1898);
J.W. Beijerinck (7x - 1898-1904);
W. Eigeman (4x - 1902-1924) - Eigeman komt in de periode tussen 1905 en 1924 in totaal ook nog tien maal namens andere clubs (o.a. VRA) voor het Nederlands team uit.