Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiƫle archief van ASC is ondergebracht.

1907, Nederland


foto: Nationaal ArchiefAantal keren bekeken: 2223

Het Nederlands elftal voor het eerst in het Oranje in de interland in en tegen Engeland op 21 december 1907. Helemaal rechts zittend onze international Iman Dozy.


2 reacties gevonden.

Lucien schreef op 18-05-2012 00:28
En weer een leuke anekdote ontdekt bij deze foto. Gaat weliswaar niet over een ASCer, maar over de keeper Eloi Hubert "Lo" la Chapelle van HVV Den Haag. Hij werd en is nog steeds de meest gepasseerde doelman allertijde van Oranje. Hij liet er 12 door. In nog geen honderd jaar is zijn record gebroken. Zijn interland carriere bleef beperkt tot deze wedstrijd.
Lucien schreef op 28-07-2011 17:23
Hier nog een leuke blog bij deze foto: http://www.sportgeschiedenis.nl/2006/10/10/ajax-ajax-en-ajax.aspx

1907

Het gaat niet goed met de cricketers van Ajax. Er zijn wat belangrijke spelers naar Indiƫ vertrokken en het wordt moeilijk om een representatief team op de mat te brengen. Te moeilijk, zo blijkt. Ajax trekt zich vrijwillig terug uit de eerste klasse van de NCB. De Sportman wordt kampioen van de LVB.
Het rommelt de laatste jaren hevig in die LVB. LFC en Unie zijn geroyeerd en opgeheven en omdat alleen Ajax en De Sportman overblijven, mogen vier kleine Leidse clubjes tot de bond toetreden. Leidsch Concordia, DOSL, Sparta en VIOS zijn de gelukkige die met de twee grootmachten in Leiden mogen samenwerken.

Iman Dozy debuteert op 1 april dit jaar in het het Nederlands elftal en zal viermaal als international aantreden. Opvallend feit is dat hij een van de eerste spelers was die ook echt in het oranje speelden. Op 21 december 1907 trad het Nederlands Elftal met Dozy in de gelederen aan in een uitwedstrijd tegen Engeland. Nederland droeg daarbij voor de allereerste keer oranje shirts (zie foto). Geholpen heeft het niet. Engeland won met 12-2.