Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.


1912

In de LVB, die nog altijd nadrukkelijk het stempel van Ajax draagt, is het nog steeds een bont komen en gaan van kleine clubjes. Een situatie van oprichten, opheffen en fuseren die tot het einde van de eerste wereldoorlog zal voortduren. Enkele namen uit het toen al rijke Leidse verenigingsleven: Beresteyn, ’t Vierde, Olympia, LVV, Leidsche Hercules (later Leiden), LVC, Excelsior, Kampong (later LFC), DLV, EDO, Hollandia, LVVC, Velox, Tavenu (later Lugdunum), Hillegom, Alfen, ONI, Rapiditas (later Norvicus uit Noordwijk), Noordwijkerhout, Lisse, Ons Genoegen, Backershagen, UVS, Kweekschool voor de Zeevaart, Teylingen, VOG (later Roodenburg), Geel-Wit en DSV (in 1919 in ASC opgegaan). De Sportman en het tweede van Ajax blijven in die beginperiode evenwel toonaangevend in de afdeling.