Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.

1944, ASC 4


Aantal keren bekeken: 1784


2 reacties gevonden.

Lucien schreef op 10-03-2012 14:56
Deze foto komt uit het ASC archief en is gedateerd 10 april 1944.
Lucien schreef op 10-03-2012 14:55
Inmiddels in het archief kunnen herleiden: Staand vlnr: E. van der Wal, N. Wenting, Wout Bergers, G. Boender, P. van Rooyen, J. Blankwaardt. Zittend vlnr: B. van Ispelen, M. Boender, J. van Berge Henegouwen, J. Fontein (aanvoerder), C. van der Meer.

1944

Het jaar waarin Willem - ’Duke’ - Eigeman overlijdt. Eigeman, erelid van ASC, is in de jaren twintig de drijvende kracht achter Ajax. Met zijn privé-trainer Tommy Rice zorgt Eigeman ervoor dat het niveau waarop de cricketsport binnen Ajax wordt beoefend, danig stijgt. Ook bestuurlijk draagt Eigeman, als voorzitter, zijn steentje bij.