Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.

1949, ASC voetbalkamp


foto: Provinciaal ArchiefAantal keren bekeken: 24961949

ASC laat dit jaar de kans liggen die periode van vierentwintig jaar met drieëntwintig jaar te bekorten. Door een nederlaag op de laatste speeldag van Alphia èn een 2-0 overwinning van ASC op LDWS, behalen Wim Rietbergen en zijn mannen het kampioenschap. De promotie-wedstrijden kennen een grillig verloop. Eerst wordt driemaal verloren, vervolgens worden dezelfde tegenstanders (SJC, Lugdunum en RKAVV) wel verslagen. De eindsprint is evenwel te laat ingezet om nog voor promotie in aanmerking te komen.
In het jaar dat de cricketkooi weer wordt opgebouwd, gaat het toch helemaal fout met Ajax. Het eerste degradeert en binnen de vereniging vragen leden zich af of de ’voor cricket gemaakte hooge kosten nog wel verantwoord zijn’.