Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.

1951, ASC jeugd


foto: met dank aan Bert SpieringAantal keren bekeken: 3182


2 reacties gevonden.

Bert Spiering schreef op 19-04-2012 12:51
Achterste rij:2 Bert Spiering, Ruud Tegelaar, George van Staal jr.,Joop Spoor , neefjes Swaak Voorste rij: 3 Wim Boer, 4 Udo Gans Foto genomen op befaamde oude verenigingen-tournooi voor jeugd. Zie ook foto van
Lucien schreef op 30-04-2011 23:47
Persoonlijk vind ik dit een van de mooiste fotos. Let ook op de kapsels!

1951

ASC presenteert zich sterk op een ander vlak dan voetbal of cricket. De estafette ’Dwars door Leiden’ levert de vereniging de eerste plaats op. Anderhalve maand harde training zijn voor Ed Zuyderduyn, Han van der Blij, George van Staal, Bram Bonarius, Nico van Rijnswou, Hans Kraneveld, Hans Teske, Cees Stuivenberg, Kees Boom en Koos de Graaf voldoende voor de imposante, maar moeizaam verworven zege; Oranje Groen volgt immers op slechts tweetiende van een seconde.
In september van dit jaar wordt een hartewens vervuld. ASC kan een echte maaimachine verwelkomen. Waar eerst schapen het gras kort houden (’Maar maanden na de verkoop van die schapen kleefden klefferige keutels nog immer aan de schoenen, niet je dat’), vervolgens paarden worden uitgeprobeerd (’(...) Met waterbakken aan de tribune en met wat meer tot des paards uitrusting behoort. De ideale oplossing was nog niet gevonden. Het gras bleef kort, maar daar was ook alles mee gezegd’) en voorzitter Sieb Koopmans het veld bijhoudt (’Desnoods met zijn eigen rollertje, waarmee hij zijn eigen gazon van 1,5 bij 2 meter pleegt te maaien. En hij kreeg het af. En hoe. Dit kostte geen uren, geen dagen, doch weken’), is daar dan opeens de echte grasmachine: ’Niet zo maar zo’n rollertje, maar een echte motormaaier’.