Foto`s



Heeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.


1962

Ajax doet het weer goed, door naar de tweede klasse B te promoveren. Maar het zijn toch twee voetbalwedstrijden die in dit jubileumjaar om voorrang strijden. Allereerst dat duel van vijf minuten, tussen ASC en Van Nispen. De bij een stand van 2-0 in het voordeel van ASC wegens een gebroken lat (!) gestaakte partij moet worden uitgespeeld, omdat ze van belang is voor de eindstand van de competitie. ASC neemt de moeite zich voor die paar minuten om te kleden, Van Nispen, op bezoek in Oegstgeest, doet dat niet. Van Nispen is desondanks met een schot tegen de lat nog dichtbij een treffer. Het blijft echter 2-0 voor ASC, dat de plaats in de vierde klasse daardoor behoudt.
In het kader van het zeventig-jarig bestaan slaagt ASC erin de oud-internationals voor een retourtje Oegstgeest te interesseren. De wat oudere Oranjehemden winnen, ondanks die schitterende treffer van Jan Staal, met 6-2.