Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.

1976, ASC


foto: met dank aan Hans SchiphorstAantal keren bekeken: 2969


1 reactie gevonden.

Hans Schiphorst schreef op 12-05-2012 21:58
Dit is een foto uit 1976. Onze keeper Karl Heinz Thomé was afkomstig van St. Leon uit Duitsland, dicht tegen Heidelberg aan. Hij vroeg of "wij" interesse hadden om naar Duitsland te gaan voor een wedstrijd tegen zijn oude club. Zeker, en op de dag van de WK - revanche van 1974 waren wij daar in 1975. Slapen bij gastgezinnen en eerst kijken naar het Nederlands Elftal. Bier uit St. Leon was op dus er moest bijgehaald worden uit de verre omgeving. Ontvangst op het stadhuis bij Herr Bürgermeister, leuke wedstrijd die eveneens in 1-1 eindigde. Onvergetelijk weekend en een jaar later in Oegstgeest de revanche. Één ding is in de jaren nooit veranderd: omstreeks de zomer moet je over een gave techniek beschikken om op het ASC- veld uit de voeten te kunnen.

1976

En weer gaat het absoluut niet goed met de ’Good-Old’. Het Haagse Ooievaars doet het echter nog veel minder. Die ploeg haalt maar zes punten en zorgt er zo indirect voor dat ASC niet afdaalt. Ajax speelt nu op het LMHC-complex aan de Hofbrouckerlaan. Reden voor ASC om zich intensief te buigen over een ander complex. Nachtegaallaan, Wijttenbachweg, Haaswijk?