Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.

1977, ASC 1


foto: met dank aan Evert BrouwerAantal keren bekeken: 3900

Staand vlnr: Dennis van de Water, Frits Massee (trainer), Roen van der Geest, Halbe Aniba, Evert Brouwer, Diederik Schaberg, Frank Snieder, Ben Boers, Hans Paats (leider), Tjeerd Langerhorst, Pieter Barendse en Hans Schiphorst.
Zittend vlnr: Piet de Haas (grensrechter), Douwe Splinter, Charles Robert, Benno Schoonwater, Peter van Heukelom, Maarten Smit en Wout Bergers jr.


1 reactie gevonden.

Hans Schiphorst schreef op 15-06-2010 12:47
Staand vlnr: Dennis van de Water, trainer Frits Massee ( Brambilla ), Roen van der Geest, Halbe Aniba,Evert Brouwer, Diederik Schaberg, Frank Snieder, Ben Boers, Hans Paats ( leider ), Tjeerd Langerhorst, Pieter Barendse en Hans Schiphorst. Zittend vlnr: Piet de Haas, Douwe Splinter, Charles Robert, Benno Schoonwater, Peter van Heukelom, Maarten Smit en Wout Bergers jr. Dit is ASC 1 rond 1977.

1977

Dit jaar is het Oranje Blauw dat het 85-jarige ASC behulpzaam is bij het streven vierdeklasser te blijven. ASC pakt zestien punten uit 22 wedstrijden, Oranje Blauw nog vijf minder.
Het jubileum wordt vanzelfsprekend passend gevierd. Afdelingsvoorzitter Ad Dusée complimenteert ASC: ’ASC is de kampioen van het amateurisme’. Een kampioenschap dat er voor Ajax niet inzit: de ploeg wordt zevende in de overgangsklasse.
In het kader van het jubileum organiseert ASC, in samenwerking met FC Krant (een ongeregeld stelletje journalisten) het eerste zaal-veld-toernooi van ASC. Een evenement dat zeven maal zal worden gehouden, vele topvoetballers onder de deelnemers telt en immer ludiek van opzet is. Zo krijgt winnaar LDWS die eerste keer een groot brok hout met exact één voetbalnopje uitgereikt. Het weerhoudt de zaalvoetbalkampioen van Leiden er niet van telkens op de De Kempenaerstraat terug te keren.