Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.

1979, ASC


foto: met dank aan Wim KramerAantal keren bekeken: 6687


1 reactie gevonden.

Hans Schiphorst schreef op 02-12-2014 13:00
Dits is een van de roemruchte FC Krant- teams uit de 70- er jaren. Een van de uitvoinders van het zaal-veldtournooi is gert- Jan Onvlee, niet teovallig journalist bij vh Leidsche Courant en later Leidsch Dagblad. Daar werden scribenten opgetrommeld voor het gezellige tournooi als jaarafsluiting bij ASC. Herkenbaar staand: 2e van links Kees van Herpen, daarnaast Pieter van Dam (Van Damme), gevolgd door Willem Spierdijk en Har Walenkamp. Zittend vlnr: Roen van der Geest, Willem Kramer en Willem Buytenweg.

1979

Ajax, nu met Dick Abed (speler van HBS, later van het Nederlands team) als trainer, kan de resultaten van vorig seizoen niet consolideren. Ondanks sterk werk van Jan Wolter IJssel de Schepper (battinggemiddelde 36.72) komt Ajax niet verder dan een positie in de middenmoot. Behalve NACC komt nog een Oxfords team over naar Oegstgeest. ASC wordt dit jaar elfde. Valkeniers vertrekt nu naar de Haagse Voetbalbond. Valkeniers haalt dan ook maar 11 punten, ASC zes meer.
Na drie jaar op het complex van DOCOS te hebben gebivakkeerd, trekken ’Leidse’ voetbaltrainers en sportjournalisten uit die stad voor de eerste maal naar het ASC-terrein om daar hun jaarlijkse vete uit te vechten. De verhuizing baat de schrijvende heren nauwelijks. De trainers blijven aan de winnende hand, zoals zij dat anno 1992 (wanneer de zestiende ontmoeting zal plaatsvinden) nog immer zijn.