Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.


1917

Ajax bestaat vijfentwintig jaar. Een heuglijke gebeurtenis die onder andere wordt gevierd met een duel tussen Ajax en ’de rest van Leiden’ en ’seriewedstrijden’. Tegenstanders daarin HBS, LFC, LVV, De Sportman, Olympia, VRA en Velocitas.
In dit jaar treedt Leo ’Leetje’ Janssen toe tot de gelederen van Ajax. Hij zal daarin tot zijn dood in 1950 een prominente rol spelen, ook al bekleedt hij dan nooit een bestuursfunctie. De begenadigde voetballer en cricketspeler Janssen blijft zijn Ajax Sportman Combinatie ook in donkere dagen en ondanks aanbiedingen van eerste klasse verenigingen trouw en ontpopt zich na zijn voetbalcarriëre als dè man van Ajax. Leetje Janssen speelde tussen 1923 en 1950 maar liefst 280 wedstrijden voor Ajax één en sloeg een aantal van 4383 runs bij elkaar, een clubrecord dat nog steeds staat (J.J. - ’Han’ - de Jongh bezet op die lijst met 3988 runs de tweede plaats). ’Dat er in Leiden nog cricket wordt gespeeld’, zo schreef H. de Cler in 1950 over Leetje Janssen, ’is voor een voornaam gedeelte aan hem te danken’.