Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.


1958

Voor Ajax begint een nieuwe bloeiperiode. Een groots opgezette campagne levert veel jeugdige aanwinsten voor de cricketsport op. De cricket-afdeling telt nu vijfentachtig leden en heeft weer toekomst binnen ASC. In de tweede klasse E eindigt Ajax bovenaan. Het wordt evenwel verstandig geacht van het recht van promotie geen gebruik te maken. Het toernooi om de ’Gouden Krielbeker’ wordt al weer voor de negentiende maal gehouden. LFC wint dit jaar, na strafschoppen overigens, omdat een vijftal ploegen elkaar in winstpunten niets toegeeft. De ’gouden Kriel’ vertoeft dus een jaartje in het geelzwarte kamp. Lugdunum is in 1939 overigens de eerste winnaar van dit gouden bekertje van nauwelijks vijftien centimeter hoog. Het door Henny - ’de Kriel’ - de Cler in het kader van de goede betrekkingen met Lugdunum beschikbaar gestelde trofeetje is dan nog de inzet van één wedstrijd tussen de ASC- en Lugdunum-veteranen. Na een vooraf geprogrammeerde 7-7 eindstand, wijzen strafschoppen de Kikkers als eerste winnaar van het bekertje aan.