Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.


1970

ASC blijft zich een meer dan modale vierdeklasser tonen. Maar genoeg om in de top mee te doen is het niet. Vierde, dit keer, zes punten achter nummer één De Postduiven. ASC maakt dit seizoen ook z’n entree in de zaal. Weinig succesvol, in 1A wordt de tiende en laatste plaats bereikt en degradatie naar de tweede klasse een feit. Frits de Jongh, inmiddels secretaris van de cricketcommissie, neemt in het tweede team maar liefst 54 wickets. De Jongh maakt zich later ook voor het eerste team van Ajax verdienstelijk. In 327 wedstrijden voor één (een clubrecord) neemt hij 819 wickets (eveneens een record) tegen een meer dan acceptabel gemiddelde van 11.36.

"In juni werd de club 77 jaren,
men wist ook dit jaar weer de goede sfeer te bewaren.
Maar dat was niet zo`n kunst, met 7 x 11 als getallen.
Want de 7 is van het geluk en de 11 van de gekke gevallen."
(kort citaat uit Rood-Zwart, editie januari 1970)