Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiƫle archief van ASC is ondergebracht.

1900?, Ajax


foto: uit een historisch fotoboek, titel onbekendAantal keren bekeken: 4521

Van deze foto is een prachtige scan (van glasnegatief) digitaal te bekijken bij het Regionaal Archief Leiden. Even zoeken op Ajax Oegstgeest.


1 reactie gevonden.

Lucien schreef op 16-03-2012 02:05
Deze foto komt ook voor in het 100 jarig jubileumboek waarbij het hele doel zichtbaar is op de achtergrond. Volgens het onderschrift gaat het hier om een Ajax-elftal begin 1900 op Pomona - de oude locatie.

1900

Een absoluut hoogtepunt in de voetbalgeschiedenis van Ajax. De finale van de nationale bekerstrijd wordt bereikt. De eindstrijd tegen Velocitas uit Breda, gespeeld op het terrein van Sparta te Rotterdam, eindigt echter in een desillusie: 1-3 verlies.

Een ander hoogtepunt: dit jaar komen 2 spelers van Ajax, Cramer en De Stoppelaar, uit voor het Nederlands elftal (zie foto).