Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.


1924

Ajax verlaat de tweede klasse nu wel. De invoering van een nieuw competitiesysteem brengt de cricketers in de eerste klasse van de NCB. ASC is nu zowel voetballend als cricketend weer op het hoogste niveau aanbeland. De voetballers, die zich eenvoudig handhaven in de eerste klasse, trekken, op uitnodiging van Wimbledon FC met Kerstmis naar Engeland. Zonder Wamsteker, De Ruyter en Piet Roem, maar met gastspelers Hans Tetzner (Be Quick Groningen), Rein Schäfer (HBS) en Ernst Reydon (HFC). De eerste wedstrijd tegen Wimbledon FC wordt met 3-0 verloren, tegen Oxford City wordt eerlijk gedeeld: 2-2. Tommy Rice is mee als trainer. Rice verlaat het gezelschap na de ’tamelijke ruwe overtocht’ om even op familiebezoek te gaan. ’Wij zagen hem echter eerst enige weken later in Holland terug’.