Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiƫle archief van ASC is ondergebracht.


1972

Een jubileumjaar dat er zijn mag. Dankzij een doeltreffende kopbal van Wim Maass in de beslissingswedstrijd tegen Vredenburch pakt ASC titel en promotie. Ook werkt ASC een wel heel sterke serie nederlaagwedstrijden af. Zo wint ASC met 3-0 van Roodenburg, terwijl LFC (dan nog hoog spelend) en UVS beide slechts met 2-0 zegevieren. Oud-Feijenoord wordt met 6-4 geklopt. Ajax wordt ook al kampioen. De ploeg bereikt dat resultaat op vreemde bodem, want wegens overbelasting van het ASC-terrein dienen de wedstrijden bij Roomburg te worden gespeeld.
Het jubileumjaar kent ook aan triest dieptepunt. Leden Cees Onvlee en John van der Luyt verongelukken in Duitsland. Een gebeurtenis die diepe indruk maakt, zoals later in de roodzwarte geschiedenis ook het plotseling en veel te jong overlijden van Rik Hins diepe sporen achterlaat in de ASC-gemeenschap.