Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.


1981

Ajax één - met Eddy Fifield als grandioze trainer - wordt vierde, een keurige prestatie. Beter nog is die van jeugdspeler Johan Gordinou de Gouberville: een century tegen de jeugd van Rood & Wit. De A-jeugd wordt tweede op het sterk bezette Flamingo-toernooi. Na op het toernooi van LDWS al te hebben gemerkt dat ook in de afdeling wordt gevoetbald (nederlaag tegen Unitas Leiden), stelt de oud-vierdeklasser teleur in de reguliere competitie. Het wordt een kleurloze zesde plaats, op acht punten van koplopers VTL en Warmunda. In dit jaar wordt ook afscheid genomen van Pomona. Na dit jaar zal ASC daar geen wedstrijden meer spelen. En is de route-beschrijving uit de Voetbal Almanak van 1921 definitief verleden tijd:

’Ajax terrein
Rijnsburger Weg: Van het station, linksaf over Holl.Spoor, Rijnsburger Weg tot Villa ’Pomona’ linksaf voetpad (bord aan ingang.) _ Kleedlokaal: Cafe’ ’de Pen’, (Rijnsburger Weg, ± 5 min. verder) of op het terrein, maar dan zonder waschgelegenheid’.