Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.


1925

ASC behaalt negen punten uit de laatste vijf wedstrijden. Het laatste duel is het meest legendarische treffen dat ASC ooit uitvocht. Feijenoord wordt met 3-1 verslagen, waardoor ASC niet degradeert en Sparta het kampioenschap van de westelijke eerste klasse in de door de stadgenoot bestelde koetsjes kan vieren. De dankbaarheid van Sparta is groot:

Sparta is er dus gekomen
Na een 3 2 op ’t Gooi.
Rotterdam is opgetogen
Over Cas en Formenooy:
Samen maakten zij de punten
Op dat mooie Gooise veld,
En de Feyenoordsche droomen
Zijn voorlopig afbesteld
Dank zij ook... de A.S.C. ers,
Want die zwoegden o’ngehoord,
En zij kogelden drie gaten
In het net van Feyenoord!
Daardoor blijft in ’t oude Leiden.
Waar men eerst mistroostig was,
Na een schitterende uitspurt
A.S.C. in eerste klas.
De Spartaanse Rotterdammmers
Dwepen nu met A.S.C..
Want dat hielp de kampioenen
Onverwachts een handje mee.
Bok de Korver is tevreden,
Zelf kon hij ’t niet beter doen:
Voor het eerst werd aloud Sparta
Zonder Bok’s hulp kampioen!!

Overigens: ASC treedt met Kerstmis dit jaar weer eens aan tegen ’de rest van Leiden’. Een duel waarin de krachtsverhouding ernstig verstoord is. ASC wint met 7-2.