Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.

1929, Atletiek


foto: www.atletiekhistorici.nlAantal keren bekeken: 2158

Op 1 september 1929 wordt op het ASC-terrein in Oegstgeest het NK atletiek voor vrouwen gehouden. Op de foto staat Rie Briejer bij de verspringbak. Rie wordt Nederlands kampioen met 5,56 m., een nieuw Nederlands record. Annie de Jong-Zondervan wordt tweede met 5,32 m. Bets ter Horst derde met 5,25 m. Lien Gisolf vierde met 4,61 m.1929

De betiteling ’rampjaar’ gaat wat te ver. Maar echt goed gaat het zeker niet met de vereniging. Ajax degradeert naar de Overgangsklasse van de NCB en ook ASC moet weer een stapje terug doen. Na als laatste te zijn geëindigd in de tweede klasse A, worden degradatieduels tegen VDL (Maassluis) en Leonidas (Rotterdam) noodzakelijk. ASC degradeert naar de derde klasse.